Igére hangolva – vasárnaponként 09:00-től

A Biblia soraiból és mindennapi tapasztalatainkból is jól tudjuk, hogy imádkozni sokféleképpen lehet. Nyitott szemekkel az égre tekintve (János 17:1), felemelt kezekkel (1 Tim 2:8), fent a hegyen (Luk 9:27-32), a hegyekre nézve (Zsolt 121:1) állva (1Sám 1:26), ágyban (Zsoltárok 4:4-5), ülve (2Sámuel 7:18), térden, (Ezsdrás 9:5), földig hajolva (2Krón 20:18) vagy akár utazás közben is… Sőt, a Biblia arról is beszél, hogy magunkban elmondva, hangosan, egyedül vagy másokkal, halkan vagy énekelve is lehet és kell Istent dicsérni, hálát adni neki és könyörgni hozzá. 

Az Igére Hangolva 9 órási istentiszteleten éppen ezért van a központban az Úrral való párbeszéd. Mi szólunk hozzá énekben, ő válaszol igében. Mi hálát adunk, ő tanít. 

Hisszük, hogy zenei tudásunk is Istentől kapott ajándékunk, ezért keresztényi kötelességünk, hogy a ránk bízott talentumokat az Úr dicsőségére használjuk fel! Zongora, furulya, hegedű, cselló, dob vagy gitár, mind Jézus hatalmát hirdetik a kezünkben. 

Csodálatos érzés látni a gyülekezetet ahogy együtt énekelünk, dicséreteket mondunk és imádkozunk. Tudom, hogy minden szülőnek öröm látni a gyerekeket a gyülekezetben, de számomra különösen nagy öröm látni a fiamat amikor leül közénk a cajon-ra és velünk együtt zenél. Még nagyobb öröm volt tőle hallani, hogy szeretne majd magának is mikrofont, hogy ő is velünk énekelhessen. 

Gyere el te is, dicsőíts velünk, hallgasd együtt velünk ahogy Istenünkről és Istenünkhöz énekelünk.

Amennyiben tudsz valamilyen hangszeren játszani, vagy énekelni, kérlek itt jelezd nekünk: https://forms.gle/sH5ofE4uvmweo6AQ6

Vasárnaponként 9:00 – 9:45 között, Igére Hangolva zenés istentisztelet.

Az elmúlt vasárnapokon közösen énekelt énekek listája és kottái: